top of page

LÄMPEGÅRDEN

Vår lilla gård med väldigt

stora drömmar. 

Hösten 2019 flytta vi in här på Lämpegården efter en lång längtan om ett eget ställe på landet. Innan dess odlade vi grönsaker hos Tommys mormor och vår egen balkong i stan var precis överfull med tomater. 

 

Sedan flytten har familjen utökats med 3 katten, 9 får, bin och 23 höns. 🐈🐝🐓🐑 Och herregud vad vi älskar dem allihop. Vi har hunnit ha egna grisar som hjälpt oss böka upp jorden i odlingen och sedan gett oss det godaste köttet vi någonsin ätit. Tommy drömmer om nya grisar snart. 🐖 

 

Vi har odlat flera 100 kg grönsaker och är helt självförsörjande på ägg. 

 

Just nu lever vi drömmen. Vårt liv på landet i fantastiska Varberg, vad kul att ni vill hänga med.

_DSC7785.jpg
D8D0234D-D6A5-4DE0-91B6-CA6BCA0863CC.JPG

NÄR LÄMPEGÅRDEN BLEV VÅR

10 December 2020

🇸🇪 Idag andas vi in och andas ut, hissar flaggan i topp och känner hur lugnet får ta över. Allt börja med ett samtal från Mathias i april 2019, en gård ute i Lindberg skulle säljas. Han ville ha marken som han redan arrendera och fråga om vi var intresserade av gården. Utan att veta adress, skick eller storlek svara vi ja. Allt ute på landet med lada var av intresse.  Han försökte köpa det innan det kom ut på marknaden men det godkändes inte. Vi vänta och vi vänta först på att gården skulle komma ut till försäljningen och sen på visningsdatum. 

 

När dagen väl var kommen börja vi promenera i trädgården (som då var igenväxt) och Nicole blev helt kär. 

”Jag tror det är detta” -Nicole. 

”Men vi var ju inte ens sett huset” -Tommy. 

”Nej men det spelar ingen roll, det är detta” -Nicole. 

Ja som ni hör har en av oss lättare att kära ner sig. Nicole flytta in på visningsdagen, i huvudet i alla fall. 

 

För oss båda kändes det helt rätt, Tommy hade till och med missat köket när vi åkte från gården men det spelade ingen roll. Det var rätt, vi har aldrig varit så kära och så säkra på att det var här vi skulle bo. Trädgården var full av liv, Tommy fick närmre till jobbet och närheten till stan var ett plus. Efter den dagen fick vi vänta igen, vänta på att Mathias köp skulle bli klart (det tog långt tid med många intresserade), därefter väntan på att vårt köpekontrakt och hyreskontrakt skulle bli klart. När det var klart betalades en handpenning på 10% och vi fick flytta in som hyresgäster på Lämpegården, vår dröm i väntan på avstyckningen. 19 månader behövde lantmäterit på sig så vi har väntat och väntat tills de i somras ringde och berätta att det kommer gå snabbare. Så här sitter vi nu 16 månader senare och allt är klart, vår dröm är på riktigt. Vi är gårdsägare på riktigt, vi kan renovera som vi vill eller bara göra helt som vi vill. Tack livet, tack som fan! Idag är vi riktigt glada och stolta att paradiset är vårt.  

DJUREN

Den största kärleken av dem alla. 

CD8E9D67-C9A6-44D1-BC64-65ADD6EBB43E.JPG
_DSC2266_edited.jpg
1EB41368-37D2-496B-835D-3200123A8818.JPEG
_DSC8268.JPG

Underbara får-Emil är en kastrerad klövsjöbagge som älskar att mysa. Han har 5 syskon, Ullis, Doris, Edit, Ivar och Bruno. Deras mammor Ulla, Mia och Tina flytta in på gården den 28 Februari 2021. 

Alla älskar att springa på ängen, bli kliade och få käka havre. 

Här har vi gårdens egna lilla livvakt, tuppen Nicke. En stilia hedemora kille som tar sitt uppdrag (att skudda hönsen) på största allvar.  Han flytta in på gården som en liten kyckling 12 Januari 2021. Det första hönsgänget flytta in midsommar 2020. Just nu har vi 18 värpglada tjejer. 

bottom of page