top of page

LÄMPEGÅRDSFOLKET

4793DDA5-73A8-47B9-B50E-2C4510C562A3.jpg
231373C2-A2D4-4B3D-B9F2-83DAE15A5FF4.JPEG

NICOLE

Nicole är den största drömmaren av dem alla, öppen och positiv till det mesta i livet. Skrattar högt och tror att allt händer av en anledning. Hon älskar djuren och släpper allt för att alla ska ha det bra. 🐈🐓🐑
Nicole jobbar för att leva istället för att leva för att jobba. Mindre pengar på kontot men mer tid till kärlek, odling, gården och alla djuren. I över 10 år har hon drivit eget som familj & bröllopsfotograf på heltid. 📷@fotografnicole.se  Men nu trappar hon ner fotandet för att kunna jobba mer på gården. Hon älskar frihet och möjligheten att lägga upp livet som hon själv vill. 

Under corona blev fotojobben färre och hon passade på att utbilda sig till trädgårdsanläggare. Grotta ner sig mer i odling och annat skoj. Drömmen om livet på landet har funnits så länge hon kan minnas.

Nicoles mamma har alltid sagt att hon är född i fel århundrande. Inte för att hon inte står för jämnställdhet, allas lika värde eller gillar teknik utan för att hon älskar gamla saker och alltid varit lite lillgammal. Älskat sin gammelfarmor Rut, den mest underbara hönsbonden i världen. 🐓

Hon är en obrydd tjej. Bryr sig inte det minsta om vad människor tycker eller tänker. Hon anser att människor har för mycket tid om det finns utrymme att tycka saker om andra.
Hon har alltid en lista på saker att göra, fasta rutiner och en plan. Om eller när (varje dag😂) en idé kommer är det allt eller inget. 100% eller 0%. Därför går allt lite fortare än hon själv hinner med ibland. Livet är för kort för att slösas bort, livsoptimist delux. Dötid existerar inte riktigt men hon älskar att vila middag och sen köra på igen. Livet är hon, med drömmar och mål större än de flestas.

Nicole är dessutom en fena i köket, får alltid ihop en god middag oavsett vad som finns i kylen eller skafferit. Hon kan inte hålla sig till recept utan måste ta bort eller lägga till något. En Nicole skulle alla ha! ♥️

_DSC8480.JPG

TOMMY

Tommy är lugnet och harmonin. Den kramgoaste av oss alla. Han släpper allt så fort någon behöver hjälp. Lite som att han står redo redan innan något hänt. Hans största önskan och dröm är att alla ska må bra och ha det bra. När vi köpte ny bil blev det den säkraste på marknaden allt för att det ska gå så bra det bara kan den dagen Nicole krockar. Han är grön ut i fingertopparna. Social, älskar människor och djur. Gårdens byggherre är bäst på teknik och bäst på maskiner. Tommy har aldrig setts sig lyckligare som dagen då vi hämta hem vår blåa traktor. Hans stora dröm! 🚜 😍
Som barn hängde han med sin morbror i alla hans sysslor. Åkte traktor, plockade jordgubbar, packade halm, rensade ogräs och ja allt en bonde pysslar med. Han pratar ofta om den tiden, den betyder mycket och har nog lagt intresset för hur vi lever idag. Det var under den tiden hans största intresse för maskiner börja. Han jobbar på Axima som verkstadschef och han älskar varje minut. Maskiner och människor i ett. Hans dröm!
Tommy är gårdens godisråtta, godis är typ godare än mat. Till skillnad från Nicole där allt är 100 eller 0 så älskar han att ligga och dra sig på sängen. Behöver en liten stund för att vakna till men han har världens bästa morgonhumör. Tommy buggar gärna så fort tillfälle ges. Lyssnar på dansband och sjunga högt till Arvingarna eller Drängarna. Förutom traktorn som var hans stor dröm, hade en egen raggarbil varit fint.

Med Tommy blir vi alla lite bättre, sedda, harmoniska och lugna. ♥️ Alla skulle ha en Tommy.

bottom of page