top of page

BONDGÅRDEN

LÄMPEGÅRDEN

Vår lilla gård med väldigt stora drömmar 

Hösten 2019 flyttade vi in här på Lämpegården efter en lång längtan om ett eget ställe på landet. Innan dess odlade vi grönsaker hos Tommys mormor Birgit och på vår egen balkong i stan. Den var precis överfull med tomater. 

 

Sedan flytten har familjen utökats för varje år. Just nu bor 3 katter, 26 får, 12 grisar, 2 samhällen med bin och 30 höns. 🐈🐝🐓🐑🐖 Och herregud vad vi älskar dem allihop. 

 

Sen inflytt har vi byggt tre växthus, odlat flera 100 kg grönsaker och är helt självförsörjande på ägg. 

 

Just nu lever vi drömmen. 

98093EE3-1771-4346-8180-BAC5F2B99D57.JPEG
D8D0234D-D6A5-4DE0-91B6-CA6BCA0863CC.JPG

NÄR LÄMPEGÅRDEN BLEV VÅR

10 December 2020

🇸🇪 Idag andas vi in och andas ut, hissar flaggan i topp och känner hur lugnet får ta över. Allt började med ett samtal från Mathias i april 2019, en gård ute i Lindberg skulle säljas. Han ville ha marken som han redan arrenderade och fråga om vi var intresserade av gården. Utan att veta adress, skick eller storlek svarade vi ja. Allt ute på landet med lada var av intresse.  Han försökte köpa det innan det kom ut på marknaden men det godkändes inte. Vi vänta och vi vänta först på att gården skulle komma ut till försäljning och sen på visningsdatum. 

 

När dagen väl var kommen började vi promenera i trädgården (som då var igenväxt) och Nicole blev helt kär. 

Nicole ”Jag tror det är detta”  

Tommy ”Men vi var ju inte ens sett huset” 

Nicole ”Nej men det spelar ingen roll, det är detta” 

Ja, som ni hör har en av oss lättare att kära ner sig. Det var redan klart, Nicole flyttade in på visningsdagen.

 

För oss båda kändes det helt rätt, Tommy hade till och med missat köket när vi åkte från gården men det spelade ingen roll. Det var rätt, vi har aldrig varit så kära och så säkra på att det var här vi skulle bo. Trädgården var full av liv, Tommy fick närmre till jobbet och närheten till stan var ett plus. Efter den dagen fick vi vänta igen, vänta på att Mathias köp skulle bli klart (det tog långt tid med många intresserade), därefter väntan på att vårt köpekontrakt och hyreskontrakt skulle bli klart. När det var klart betalades en handpenning på 10% och vi fick flytta in som hyresgäster på Lämpegården, vår dröm i väntan på avstyckningen. 19 månader behövde lantmäterit på sig så vi väntade ytterligare tills de i somras ringde och berätta att det kommer gå snabbare. Så här sitter vi nu 16 månader senare och allt är klart, vår dröm är på riktigt. Vi är gårdsägare på riktigt, vi kan renovera som vi vill eller bara göra helt som vi vill. Tack livet, tack som fan! Idag är vi riktigt glada och stolta att paradiset är vårt.  

bottom of page